מגמות גניבות הרכב בישראל: ניתוח מעמיק למחצית הראשונה של 2025

מגפת גניבות הרכב בישראל ממשיכה להוות איום משמעותי על ביטחונם ורכושם של האזרחים, ומהווה נזק כלכלי כבד למשק. מחקר מקיף שערכה חברת איתוראן, המבוסס על מדגם ארצי של 935,000 כלי רכב, מספק תמונה מורכבת ומפורטת על המגמות, השיטות והפרופילים של עולם גניבות הרכב בחציון הראשון של שנת 2025. הנתונים חושפים תמונה רב-גונית: מצד אחד, ירידה מסוימת בהיקף הגניבות המושפעת ישירות מהמצב הביטחוני, ומצד שני, התמקצעות של הגנבים ודפוסי פעולה ברורים המצריכים התייחסות מערכתית.

המחקר הנוכחי שופך אור לא רק על "המה" ו"האיפה", אלא גם על "האיך" ו"המי", ומספק לגורמי האכיפה ולציבור הנהגים מידע חיוני להתמודדות עם התופעה. ניתוח הנתונים מאפשר להבין את נקודות התורפה של בעלי הרכבים, את האזורים ה"חמים" ואת השעות המועדות לפורענות, כמו גם את יעדי הגניבה הסופיים – שוק החלפים המשגשג והשטחים הפלסטינאיים.

המצב הביטחוני כגורם מפתח: השפעת המלחמה ופעילות צה"ל

בחציון הראשון של שנת 2025 נרשמה ירידה מתונה אך משמעותית של 3% בסך אירועי גניבות הרכב, בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. ירידה זו אינה מקרית, והמחקר קושר אותה באופן ישיר למצב הביטחוני המיוחד ששרר בתקופה זו. הפעילות הענפה של כוחות צה"ל וזרועות הביטחון באזור יהודה ושומרון, לצד המתיחות הביטחונית הגבוהה שכללה עימות מול איראן, יצרו מציאות חדשה בשטח שהקשתה על פעילותן של חוליות הגנבים.

ההשפעה הדרמטית ביותר נצפתה במהלך 12 ימי המלחמה מול איראן, במהלכם נרשמה צניחה חדה של 35% בכמות גניבות הרכב. הסיבות לכך מגוונות וכוללות פריסה רחבה וחסרת תקדים של כוחות הביטחון ברחבי הארץ, הקמת מחסומים ובידוקים תכופים בצירי התנועה המרכזיים. סגירת צירים רבים בשטחי הרשות הפלסטינאית, במיוחד אלו המשמשים כנתיבי מילוט והברחה, חנקה הלכה למעשה את יכולתן של חוליות הגנבים להעביר את כלי הרכב הגנובים ליעדם הסופי במשחטות הרכב (ה"משטובות") בשטחים.

סיכול ממוקד: המאבק בחוליות הגנבים והתרומה הכלכלית

המאבק בגניבות הרכב אינו מסתכם רק בפעילות ביטחונית שוטפת. חברת איתוראן מדווחת על הצלחה משמעותית בפעילותה היזומה, אשר הובילה בחציון הראשון של 2025 למעצרן של לא פחות מ-320 חוליות של חשודים בגניבות רכב. פעילות זו, המתבצעת בזמן אמת ובשיתוף פעולה עם כוחות המשטרה, אינה רק משיבה את הרכוש הגנוב לבעליו, אלא נושאת בחובה תרומה כלכלית אדירה למשק הישראלי, המוערכת בחיסכון של 1.74 מיליארד שקלים חדשים.

מעצר החוליות "על חם" הוא בעל חשיבות מכרעת, שכן הוא מספק ראיות חותכות המסייעות באופן משמעותי בתהליך הרשעת החשודים והבאתם למאסר בפועל. כל חוליה שנעצרת ומורחקת מהשטח מונעת למעשה אלפי גניבות פוטנציאליות בעתיד, ובכך תורמת להורדת מפלס הפשיעה ולחיזוק תחושת הביטחון של האזרחים. ההצלחה במעצר החוליות מהווה מכפיל כוח במלחמה הכוללת בתופעת גניבות הרכב.

פרופיל הגנב: בני נוער ללא רישיון על הכוונת

לראשונה, חברת איתוראן ערכה ניתוח מעמיק לאורך שלוש שנים כדי לאפיין את פרופיל גנב הרכב הממוצע, והממצאים מדאיגים ומפתיעים כאחד. המחקר קובע כי רובם המכריע של גנבי הרכב הם צעירים, כאשר הגיל הממוצע של הגנב עומד על 17 שנים בלבד. נתון מדאיג אף יותר הוא העובדה שכ-80% מאותם נערים כלל אינם מחזיקים ברישיון נהיגה.

פרופיל זה מצביע על תופעה רחבה של ניצול קטינים על ידי ארגוני פשיעה, המשתמשים בהם כ"חיילים" בחזית הגניבות. העדר רישיון נהיגה מעיד על זלזול מוחלט בחוק, וכן על הסיכון הבטיחותי החמור שכרוך בנהיגתם הפרועה במהלך מילוט מזירת הגניבה, לעיתים קרובות במהירויות מסכנות חיים ובניגוד לכל חוקי התנועה. תופעה זו מחייבת טיפול משולב, לא רק באכיפה פלילית אלא גם במישור החינוכי והרווחתי.

הגיאוגרפיה של הגניבות: גוש דן כמוקד ראשי ונתיב הבריחה 443

ניתוח התפלגות הגניבות לפי אזורים גיאוגרפיים ממשיך להציב את גוש דן בראש טבלת האזורים המועדפים על הגנבים. לא פחות מ-50% מכלל אירועי הגניבה במדינה התרחשו באזור זה, הנהנה מצפיפות אוכלוסין גבוהה וממגוון רחב של כלי רכב חדישים. אחריו בפער ניכר נמצא אזור השרון עם 18% מהגניבות, אזור השפלה עם 10%, אזור ירושלים ומודיעין עם 9%, אזור הדרום עם 9%, ולבסוף אזור הצפון (3%) ויו"ש (1%) כבעלי שיעורי הגניבה הנמוכים ביותר.

המחקר חושף נתון קריטי לגבי נתיב המילוט המרכזי של הגנבים מגוש דן. כ-60% מכלל כלי הרכב הנגנבים מאזור המרכז, שהם כ-30% מסך הגניבות הארצי, מוברחים לשטחי הרשות הפלסטינאית דרך ציר 443. הכביש, על פרצותיו השונות, מהווה עורק תנועה מהיר ויעיל עבור הגנבים בדרכם לאזור רמאללה, שם הרכבים מפורקים או נמכרים.

מטרת הגניבה: פירוק לחלפים מול מכירה

היעד הסופי של כלי הרכב הגנובים מתחלק באופן כמעט שווה בין שתי מטרות עיקריות. כ-50% מהרכבים נגנבים במטרה לפרקם לחלקים ולמכור אותם בשוק החלפים המשומשים. תעשיית ה"משטובות" (בתי מלאכה לפירוק רכבים) בשטחי הרשות הפלסטינאית היא ענף כלכלי משגשג המבוסס על היצע בלתי פוסק של כלי רכב גנובים מישראל. הביקוש לחלפים זולים, הן בשטחים והן בישראל, מתדלק את התעשייה הזו.

ה-50% הנותרים של כלי הרכב הגנובים מיועדים למכירה כרכב שלם ("כפי שהוא"). רכבים אלו נמכרים בעיקר בשטחי הרשות הפלסטינאית לאחר זיוף מסמכים ומספר שילדה, אך חלקם אף מוצאים את דרכם בחזרה לשוק הישראלי באמצעות "שיבוט" רכבים – התאמת זהותו של רכב גנוב לזהותו של רכב חוקי אחר.

המפרט הטכני של הגניבה: שיטות, זמנים ודגמים מועדפים

התחכום הטכנולוגי של גנבי הרכב ממשיך להתפתח, והשיטה הנפוצה ביותר כיום לניטרול מערכות האבטחה של הרכב היא שיטה "נקייה" ושקטה. 64% מגניבות הרכב בחציון הראשון של 2025 בוצעו באמצעות התחברות לשקע ה-OBD (On-Board Diagnostics) של הרכב. הגנבים משתמשים במחשבים ובציוד אלקטרוני ייעודי כדי להתחבר למחשב הרכב, לשכפל מפתח חדש ולקודד אותו בתוך דקות ספורות, כל זאת מבלי להפעיל את האזעקה או להשאיר סימני פריצה נראים לעין.

שיטות נוספות כוללות גניבה באמצעות מפתח מקורי שהושג מהבעלים (14%), פריצה אלימה הכוללת שבירת חלון וניסיון התנעה בכוח (10%), וגרירת הרכב או העמסתו על משאית גרר (12%), שיטה המשמשת בעיקר כאשר הגנבים אינם מצליחים להתניע את הרכב במקום. אשר לזמני הפעולה המועדפים, המחקר מראה כי ימים שלישי ורביעי הם הפעילים ביותר עבור הגנבים, כאשר שעות השיא הן בין 5:00 ל-6:00 לפנות בוקר. 54% מהגניבות מתרחשות בחלון הזמן הקצר הזה, כאשר רוב הציבור עדיין ישן והתנועה בכבישים דלילה.

סוגי הרכב והצבעים המועדפים על הגנבים

בכל הנוגע לסוגי הרכב המועדפים, ג'יפים וג'יפונים (SUV) נמצאים בראש רשימת היעדים, ומהווים 50% מכלל ניסיונות הגניבה. הפופולריות שלהם נובעת ככל הנראה מהביקוש הגבוה להם בשטחים ומערכם הגבוה בשוק החלפים. רכבים פרטיים מהווים 30% מהיעדים, אופנועים 15%, ורכבים מסחריים, משאיות וכלי צמ"ה (ציוד מכני הנדסי) מהווים את היתרה (3%, 1%, ו-1% בהתאמה).

גם לצבע הרכב ישנה משמעות סטטיסטית. רכבים בצבע לבן הם המבוקשים ביותר ומהווים 42% מהגניבות, ייתכן בשל היותם נפוצים מאוד וקלים יותר להסוואה. אחריהם בפער ניכר נמצאים רכבים בצבע שחור ואפור (16% כל אחד), רכבים בצבע כסוף (6%) ורכבים בצבע כחול (3%). נתונים אלה עשויים לשקף הן את העדפות הצרכנים בשוק המשני והן את מלאי הרכבים הקיים על הכבישים.

סיכום

המחקר של חברת איתוראן לחציון הראשון של שנת 2025 מצייר תמונה מורכבת של עולם גניבות הרכב בישראל. ניכר כי למצב הביטחוני יש השפעה ישירה ומיידית על היקף התופעה, כפי שהודגם בירידה החדה בגניבות במהלך המתיחות מול איראן. במקביל, המאבק היזום והטכנולוגי בחוליות הגנבים מוכיח את עצמו כיעיל ביותר, וחוסך למשק הישראלי סכומי עתק. עם זאת, האתגרים נותרו משמעותיים: פרופיל הגנבים הצעיר, התמקצעותם בשיטות פריצה אלקטרוניות, והדומיננטיות של גוש דן כזירת הפעולה המרכזית ונתיב 443 כעורק הברחה, מחייבים את כלל הגורמים – מכוחות הביטחון, דרך חברות טכנולוגיה ועד לציבור הנהגים עצמו – להמשיך ולפעול בנחישות, בחדשנות ובשיתוף פעולה כדי לצמצם את המגפה ולהגביר את הביטחון האישי והלאומי.

דוח גניבות הרכב לרבעון השני של 2025: ירידה כללית, זינוק מדאיג בפתח תקווה ושיטות גניבה שהופכות מתוחכמות יותר

דוח גניבות הרכב לרבעון השני של 2025: ירידה כללית, זינוק מדאיג בפתח תקווה ושיטות גניבה שהופכות מתוחכמות יותר

המערך המבצעי של חברת פוינטר (Pointer) מקבוצת Powerfleet, המתמחה באיתור והשבת כלי רכב גנובים, מפרסם את סיכום נתוני ניסיונות הגניבה והגניבות בפועל לרבעון השני של שנת 2025. הנתונים חושפים תמונה מורכבת: מצד אחד, נרשמת ירידה כללית מרשימה בהיקף הגניבות הארצי, המושפעת ישירות מהמצב הביטחוני. מצד שני, קיימים מוקדי סיכון חדשים ומדאיגים, זינוק בסוגי רכב מסוימים ושיטות גניבה הממשיכות להשתכלל, ומאתגרות את בעלי הרכבים ואת חברות האבטחה.

המחצית הראשונה של שנת 2025 התאפיינה בתנודתיות, עם גידול נקודתי של 3% בתחילת השנה, אשר התהפך למגמת ירידה ברבעון הנוכחי. ברבעון השני נרשמה ירידה של כ-10% במספר ניסיונות הגניבה והגניבות בפועל בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד (Q2 2024), וכן ירידה מתונה יותר של 5% ביחס לרבעון הקודם (Q1 2025). הירידה מיוחסת בעיקר למצב המלחמה המתמשך, שהוביל ל"הידוק חגורה" משמעותי מצד כוחות הביטחון באזורי קו התפר, הגדרות, ובמעברים, מה שמקשה על כניסת שוהים בלתי חוקיים ועל העברת כלי רכב גנובים לשטחי הרשות הפלסטינית. בנוסף, פעילות צבאית מתמשכת בכפרים ובערים פלסטינאיות פוגעת בתשתיות הטרור ובתשתיות הפליליות של ארגוני גנבי הרכב.

זירת הגניבות העירונית: פתח תקווה בראש, תל אביב מתמתנת וירושלים במגמת עלייה

אחד הנתונים הבולטים והמטרידים ביותר בדו"ח הוא הזינוק הדרמטי בנתח הגניבות בעיר פתח תקווה. העיר הפכה למוקד המרכזי של גנבי הרכב בישראל, עם נתון מדהים של 15% מכלל ניסיונות הגניבה והגניבות בארץ. מדובר במכונית אחת מכל שבע מכוניות שניסו לגנוב בישראל ברבעון זה. נתון זה מהווה שיעור הגבוה פי 2.5 בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד וזינוק של 36% מהרבעון הקודם, מה שמצביע על התמקדות של כנופיות הגנבים בעיר באופן שיטתי.

בניגוד לפתח תקווה, בתל אביב, שהחזיקה בעבר בבכורה המפוקפקת, נרשמה רגיעה יחסית. העיר אחראית ל-13% מניסיונות הגניבה, נתון המהווה קיטון של 28% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד, וללא שינוי מהרבעון הקודם. ירושלים, לעומת זאת, מציגה מגמה הפוכה ומדאיגה, עם 8% מסך הגניבות, המהווים גידול חד של 60% ביחס לרבעון השני של 2024. ערים בולטות נוספות במפת הגניבות הן נתניה ובאר שבע, כל אחת עם 5% מסך הגניבות, וראשון לציון עם 4%.

ארגז הכלים של הגנב המודרני: טכנולוגיה, תחכום ותעוזה

שיטות הגניבה ממשיכות להתבסס על טכנולוגיה מתקדמת, המאפשרת עקיפה של מערכות המיגון המקוריות של יצרני הרכב. השיטה הפופולרית ביותר, בפער ניכר, היא שכפול מפתח באמצעות התחברות לשקע הדיאגנוסטיקה (OBD) של הרכב. בשיטה זו, הגנבים משתמשים במפתח "גולם" (מפתח ריק ללא קידוד) ובמחשב נייד או מכשיר ייעודי, מתחברים למחשב הרכב, מקודדים מפתח חדש תוך מספר שניות ומוחקים את המפתחות המקוריים מזיכרון המחשב. שיטה זו אחראית ל-48% מכלל ניסיונות הגניבה.

שיטות טכנולוגיות נוספות כוללות שימוש במשכפל אלחוטי (Relay Attack), המגביר את אות המפתח המקורי הנמצא בבית הבעלים ומאפשר פתיחה והנעה של הרכב. שיטה זו היוותה 11% מהמקרים. תקיפה פיזית אלימה, הכוללת החלפה של מחשב הרכב המקורי במחשב "פרוץ" שהובא מראש, היוותה 21% מהגניבות. שיטות נוספות כוללות גניבת מפתחות מבית הלקוח ("דאבל") האחראית ל-10%, גניבה בידי מורשה (9%), ושוד אלים של רכב מונע, המהווה 1% בלבד מהמקרים. תופעה נוספת שממשיכה להתבסס היא תעוזת הגנבים, המבצעים את הגניבות כמעט באופן שווה לאורך כל שעות היממה, ולא רק בחסות החשיכה.

פריסה גיאוגרפית ארצית: המרכז עדיין דומיננטי, השרון בעלייה

בחינת התפלגות הגניבות לפי מחוזות מעלה כי אזור המרכז ממשיך להוביל עם 35% מסך הגניבות, אך מדובר בירידה של 10% בהשוואה ל-39% ברבעון המקביל אשתקד. אזור השרון, לעומת זאת, מציג עלייה מדאיגה של 33%, מ-12% בשנה שעברה ל-16% מסך הגניבות ברבעון הנוכחי, מה שיכול להסביר בחלקו את הזינוק בפתח תקווה ונתניה.

אזור השפלה שומר על יציבות יחסית עם 25% מהגניבות (לעומת 26% אשתקד). בדרום נרשמה ירידה של 18%, והוא אחראי ל-13% מהגניבות. אזור הצפון, בדומה לדרום, מושפע מהנוכחות הביטחונית המוגברת ומהווה רק 3% מכלל הגניבות. אזור ירושלים נותר יציב עם 8% מסך הגניבות, נתון התואם את העלייה החדה בגניבות בתוך העיר עצמה.

על הכוונת: ג'יפונים בראש, זינוק דרמטי בדו-גלגלי וירידה מפתיעה בחשמליות

פילוח הגניבות לפי סוג רכב מראה כי קטגוריית הג'יפונים ורכבי הפנאי-שטח (SUV) ממשיכה להיות המטרה המועדפת על הגנבים, עם נתח של 43% מסך ניסיונות הגניבה, בדומה לרבעון המקביל אשתקד. הפופולריות של רכבים אלו בשוק הכללי מתורגמת ישירות לביקוש גבוה בשוק החלפים הגנובים. הסיפור המרכזי ברבעון זה הוא הזינוק הדרמטי של 175% בגניבות כלי רכב דו-גלגליים (אופנועים וקטנועים), אשר מהווים כעת 14% מכלל הגניבות, לעומת 8% בלבד ברבעון המקביל.

באופן מפתיע, נרשמה ירידה משמעותית בגניבות רכבים חשמליים. אלו מהווים כעת 4% מניסיונות הגניבה, קיטון של 50% ביחס לרבעון הקודם (שעמד על 8%) וקיטון של 42% ביחס לרבעון המקביל אשתקד. גם הרכבים ההיברידיים מציגים יציבות עם 17% מהגניבות. קטגוריות נוספות מציגות ירידות חדות: רכבים מסחריים צנחו ב-41% ומהווים 7% מהגניבות, ומשאיות ירדו ב-25% ומהוות 3% מהגניבות. מנגד, נרשמה עליה של 100% בגניבת כלי צמ"ה (ציוד מכני הנדסי), אם כי חלקם היחסי נותר נמוך (2%).

פילוח לפי שנתון: 2021 בראש, זינוק מפתיע בדגמי 2019

ניתוח הגניבות לפי שנת המודל של הרכב חושף כי הרכבים "הטריים" ביותר הם המבוקשים ביותר. כלי רכב משנת מודל 2021 הם הנגנבים ביותר ומהווים 18% מכלל הגניבות. אחריהם נמצאים דגמי 2022 עם 16%, דגמי 2023 ו-2020 עם 13% כל אחד, ורכבי 2024 החדשים מהווים 11% מהגניבות.

הנתון המפתיע ביותר בפילוח זה הוא הזינוק העצום של 117% בגניבות של כלי רכב משנת מודל 2019. רכבים אלו, שעמדו על 6% מהגניבות ברבעון הקודם, קפצו לנתח של 13% ברבעון הנוכחי. ייתכן שהסיבה לכך היא גילוי פרצת אבטחה ספציפית בדגמים אלו או ירידה בערנות של בעלי רכבים ישנים יותר. נתון זה מדגיש כי גם רכבים בני חמש שנים ויותר נמצאים בסיכון גבוה.

המענה הטכנולוגי והמצב בשטח: אכיפה מוגברת ופתרונות חדשניים

הירידה בהיקף הגניבות באזורי הצפון והדרום, כאמור, מוסברת בנוכחות מוגברת של כוחות צבא ומשטרה לאורך כל שעות היממה, המהווה גורם מרתיע ומקשה על העברת הרכבים הגנובים. במקביל למאמץ הביטחוני, המאבק בגניבות דורש גם פתרונות טכנולוגיים מתקדמים.

בהקשר זה, פוינטר מציגה פתרון חדשני בשם Pointer NOK, המהווה את הדור הבא של הקודניות. במקום לוח מקשים חיצוני המותקן על הדשבורד, המערכת החדשה עושה שימוש במקשים המקוריים של הרכב, הממוקמים על גלגל ההגה. הנהג נדרש להקיש רצף קוד אישי על כפתורים קיימים (כגון כפתורי השליטה על הרדיו או בקרת השיוט) לפני כל הנעה. היתרון המרכזי הוא זיהוי ודאי של הנהג באמצעות ממשק מקורי ונסתר. הקשת רצף שגוי מונעת את התנעת הרכב, ובכך מספקת שכבת הגנה נוספת, מתוחכמת ויעילה נגד שיטות הגניבה המודרניות.

סיכום הרבעון

הרבעון השני של שנת 2025 מציג תמונת מצב מורכבת ודינמית בעולם גניבות הרכב בישראל. הירידה הארצית הכוללת של 10% היא בשורה חיובית, המדגישה את ההשפעה הישירה של פעילות כוחות הביטחון על הפשיעה. עם זאת, מתחת לפני השטח רוחשות מגמות מדאיגות: הפיכתה של פתח תקווה לבירת הגניבות של ישראל, הזינוק העצום בגניבות רכב דו-גלגלי, והעלייה בגניבות בירושלים. הדומיננטיות של שיטת שכפול המפתח דרך שקע ה-OBD והזינוק בגניבת דגמים ספציפיים משנת 2019 מוכיחים כי הגנבים מתאימים את עצמם כל העת למציאות המשתנה. המסקנה המתבקשת היא ששילוב של אכיפה נחושה בשטח יחד עם אימוץ פתרונות מיגון טכנולוגיים מתקדמים הוא הדרך היחידה להישאר צעד אחד לפני הכנופיות ולהגן על רכושם של אזרחי ישראל.

פריצת דרך חשמלית: ZEEKR 7X מגיע לישראל עם טכנולוגיה עילית והטבות מיוחדות

שוק רכבי הפרימיום-טק החשמליים בישראל עומד בפני מהפכה של ממש עם הגעתו של ה-ZEEKR 7X. רכב ה-SUV החדש, המיועד למגוון רחב של שימושים, מגיע אלינו בזכות גיאו-מוביליטי מקבוצת יוניון, המאפשרת כעת שריון מוקדם למספר מוגבל של רכבים, רגע לפני ההשקה הרשמית שתתקיים בסוף חודש יוני. הזדמנות זו מאפשרת לחובבי חדשנות וטכנולוגיה להבטיח לעצמם מקום בחזית העתיד המוטורי, וליהנות מהטבה ייחודית שנועדה לשדרג עוד יותר את חווית הנהיגה והנסיעה. הדגם המוצע במסגרת ה-Pre-Sale הוא רמת הגימור הבכירה Krypton, המשלבת ביצועים עוצמתיים עם רמת אבזור יוקרתית וטכנולוגיה מתקדמת ללא פשרות.

ההזמנה המוקדמת מתבצעת באופן מקוון באתר האינטרנט של המותג, באמצעות תשלום דמי שריון בסך 2,000 שקלים בלבד. חשוב לציין כי סכום זה יוחזר במלואו במקרה של ביטול העסקה, מה שמספק שקט נפשי למזמינים. הראשונים שישריינו את הרכב יזכו לקדימות בקבלת הדגמים שהגיעו כבר לישראל, או כאלה הצפויים להגיע בקרוב. בנוסף, מי שיזמינו מראש ייהנו ממקרר רכב מקורי של ZEEKR, המותאם באופן מושלם לתא הנוסעים ומאפשר שמירת קור או חום, בשווי של 3,990 שקלים. אביזר שימושי זה מדגיש את תשומת הלב לפרטים הקטנים ולנוחות המשתמשים, ומצטרף לשורה ארוכה של פיצ'רים המייחדים את ה-ZEEKR 7X.


עידן חדש של ביצועים וטכנולוגיה

ה-ZEEKR 7X בגרסת Krypton הוא הרבה יותר מעוד רכב חשמלי; הוא מייצג את הדור הבא של רכבי ה-SUV החשמליים, עם דגש על עיצוב פורץ דרך וטכנולוגיה עילית. הרכב עוצב במרכז העיצוב הגלובלי של ZEEKR בגטבורג שבשוודיה, תוך הקפדה על כל פרט קטן, מה שמבטיח מראה דינמי וייחודי המושך תשומת לב. הרכב בנוי על פלטפורמת SEA המתקדמת, שתוכננה במיוחד עבור כלי רכב חשמליים, ומאפשרת שילוב אופטימלי של ביצועים, בטיחות וחווית נהיגה יוקרתית. מידותיו המרשימות של הרכב – אורך של 4,787 מ"מ, בסיס גלגלים של 2,900 מ"מ וגובה של 1,650 מ"מ – מבטיחות מרחב פנימי נדיב ונוחות מרבית לכל חמשת הנוסעים.

מערכת ההנעה של ה-ZEEKR 7X Krypton היא מרשימה במיוחד. היא כוללת הנעה כפולה (AWD) המבוססת על שני מנועים חשמליים קומפקטיים וקלי משקל, המשולבים בסרנים הקדמי והאחורי. שילוב זה מפיק הספק כולל עוצמתי של 547 קילוואט, המקביל ל-646 כוחות סוס, ומאפשר תאוצה מדהימה מ-0 ל-100 קמ"ש תוך 3.8 שניות בלבד. ביצועים אלו מציבים את ה-ZEEKR 7X בשורה אחת עם רכבי ספורט יוקרתיים, תוך שמירה על יעילות אנרגטית מרבית. בנוסף, הרכב מצויד במתלי אוויר אדפטיביים ובחישוקי 20 אינץ', התורמים הן לנוחות הנסיעה והן ליציבות ובקרת הרכב בתנאי דרך שונים.


סוללה מתקדמת ויכולות טעינה חסרות תקדים

אחד המאפיינים הבולטים של ה-ZEEKR 7X Krypton הוא הסוללה המתקדמת מסוג NMC (ניקל-מנגן-קובלט) בקיבולת של 100 קילוואט-שעה. סוללה זו, מתוצרת CATL – אחת היצרניות המובילות בעולם – מספקת טווח נסיעה מרשים של עד 544 קילומטרים על פי תקן WLTP, מה שמבטיח שקט נפשי גם בנסיעות ארוכות. מעבר לטווח הנסיעה, היכולת המרשימה של ה-ZEEKR 7X טמונה דווקא במהירות הטעינה. בזכות פלטפורמת חשמל מתקדמת של 800V, הרכב מציע יכולות טעינה מהירה חסרות תקדים.

עם מטען DC בהספק מרבי של עד 420 קילוואט, ניתן לטעון את הסוללה מ-10% ל-80% תוך 16 דקות בלבד. מהירות טעינה זו משנה את כללי המשחק בתחום הרכבים החשמליים, ומאפשרת עצירות קצרות וביעילות במיוחד. בנוסף, הרכב מצויד במטען AC מובנה של 22 קילוואט, המאפשר טעינה ביתית נוחה ומהירה יחסית, ובכך מספק גמישות מרבית לבעלי הרכב. מעבר לכך, מערכת ההפעלה החדשה של ZEEKR, המופעלת על שבבי Qualcomm החדישים ביותר, מבטיחה חווית משתמש חלקה, אינטואיטיבית ומתקדמת, עם גישה למגוון רחב של פונקציות ויישומים.


בטיחות חכמה וחווית משתמש אולטימטיבית

בטיחות הנוסעים נמצאת בראש סדר העדיפויות של ZEEKR, וה-7X Krypton משלב חבילה מקיפה של מערכות סיוע מתקדמות לנהג. המערכות מבוססות על הדור החדש של מערכת Mobileye, ומכלול של 11 מצלמות ומערכת רדאר סורקות באופן קבוע את סביבת הרכב. מכלול זה כולל בין היתר מערכות לבלימת חירום אוטונומית, בקרת שיוט אדפטיבית, שמירה על נתיב, התרעה על סטייה מנתיב, זיהוי כלי רכב בשטח מת ועוד. שילוב הטכנולוגיות המתקדמות הללו מבטיח רמת בטיחות אקטיבית גבוהה ביותר, ומסייע למנוע תאונות דרכים.

כמו כן, הרכב צפוי לקבל בהמשך השנה ציון של 5 כוכבי בטיחות במבחני ה-EURO NCAP, מה שמהווה אישור נוסף לרמת הבטיחות הגבוהה שלו. המערכות המתקדמות, יחד עם מבנה השלדה החזק, יוצרות סביבה בטוחה ומוגנת לנוסעים. אירוע ההשקה הרשמי בסוף חודש יוני יכלול גם נסיעות חוויה לקהל הרחב, במרכזי החוויה של ZEEKR בתל אביב (קמפוס WIX), ראשל"צ (מגדלי מילניה במתחם ה-1,000), חיפה (מת"מ) ובחנות הקונספט הייחודית בביג גלילות. משרייני הרכב בהזמנה המוקדמת יוכלו להשלים את הזמנתם במהלך השבוע שלאחר ההשקה הרשמית.


סיכום

ה-ZEEKR 7X Krypton מהווה קפיצת מדרגה משמעותית בעולם רכבי ה-SUV החשמליים, ומביא לישראל שילוב יוצא דופן של עיצוב עתידני, ביצועים עוצמתיים, טכנולוגיה מתקדמת ויכולות טעינה מהירות במיוחד. ההזמנה המוקדמת, יחד עם ההטבה של מקרר הרכב, מספקת הזדמנות ייחודית להיות בין הראשונים לחוות את עתיד הנהיגה. עם טווח נסיעה מרשים, תאוצה עוצרת נשימה ומערכות בטיחות מתקדמות, ה-ZEEKR 7X מציע חווית נהיגה יוקרתית, נוחה ובטוחה, והוא צפוי לעורר עניין רב בקרב הקהל הישראלי המחפש פתרונות תחבורה חדשניים ומתקדמים.

רוח חדשה בצמרת "מכשירי תנועה": מינויים אסטרטגיים בעידן של מהפכה חשמלית

קבוצת "מכשירי תנועה", מהשחקניות הוותיקות והמובילות בשוק הרכב הישראלי, מודיעה על שני מינויים בכירים ומשמעותיים בחטיבת הרכב שלה. אביעד כהן מונה למנהל מותג צ'אנגן (Changan), ועמיתו ערן בר מונה למנהל מותג סוזוקי. מינויים אלו מגיעים בתקופה קריטית ומרתקת עבור ענף הרכב הגלובלי והמקומי, הנמצא בעיצומו של מעבר היסטורי להנעה חשמלית, כניסת מותגים חדשים, בעיקר מסין, ותחרות גוברת על ליבו וכיסו של הצרכן הישראלי. המהלך מסמן את היערכותה של הקבוצה להתמודדות עם אתגרי העתיד וחיזוק מעמדם של שני מותגים מרכזיים בפורטפוליו שלה, כל אחד בעל אסטרטגיה וקהלי יעד שונים.

סוזוקי ויטארה: https://www.instagram.com/p/DJ9UvSvOIqN

הימור על הענק הסיני: אביעד כהן יוביל את מותג צ'אנגן

מינויו של אביעד כהן לתפקיד מנהל מותג צ'אנגן בישראל מהווה הצהרת כוונות ברורה מצד קבוצת "מכשירי תנועה". כהן מביא עמו לתפקיד ניסיון עשיר ורב-גוני של למעלה משני עשורים בענף הרכב, מה שמקנה לו הבנה עמוקה של השוק הישראלי על כל רבדיו. הרקורד המקצועי שלו כולל תפקידי ניהול בכירים בקבוצות יבוא רכב מהגדולות בישראל, בהן UMI (יבואנית שברולט, קאדילק ואיסוזו) וקבוצת לובינסקי (יבואנית פיג'ו, סיטרואן, אופל ו-MG). בתפקידו האחרון, שימש כמנכ"ל של חברת יבוא המתמחה במותגים מסין, ניסיון רלוונטי במיוחד לאור האתגר העומד בפניו. השכלתו האקדמית, תואר שני במנהל עסקים (MBA) מאוניברסיטת בר אילן, משלימה את הרקע המעשי ומעניקה לו כלים אנליטיים ואסטרטגיים לניהול מותג בסביבה תחרותית ודינמית.

האתגר הניצב בפני כהן הוא משמעותי: לבסס ולהצמיח בישראל את מותג צ'אנגן, אחד מארבעת ענקי הרכב הגדולים בסין. מדובר בקונגלומרט תעשייתי אדיר, שייצר בשנת 2024 כ-2.5 מיליון כלי רכב, עם תחזית שאפתנית להגיע לייצור של כ-3 מיליון יחידות במהלך שנת 2025. נתונים אלו מעידים על יכולות ייצור ופיתוח טכנולוגי מתקדמות. הצעד הראשון של המותג בישראל נעשה בדצמבר האחרון עם השקת תת-המותג הטכנולוגי והיוקרתי DEEPAL (דיפאל), שהציג את דגם ה-S7, רכב פנאי חשמלי (SUV) בעל עיצוב עתידני ומפרט טכני עשיר. תפקידו של כהן יהיה להרחיב את חדירת המותג, כשעל הפרק עומד שיווקם של דגמים נוספים בקרוב. הדגש יושם על כלי רכב חשמליים (EV) ורכבי פלאג-אין (PHEV), סגמנטים בהם לצ'אנגן יש יתרון טכנולוגי משמעותי, תוך בניית אמון הצרכנים במותג חדש יחסית בשוק המקומי.

ניסיון פנימי והיכרות עם השטח: ערן בר ינווט את ספינת הדגל של סוזוקי

בניגוד למינוי החיצוני במותג צ'אנגן, הבחירה בערן בר לתפקיד מנהל מותג סוזוקי מייצגת גישה שונה, המדגישה צמיחה פנימית והיכרות מעמיקה עם ה-DNA של המותג והקבוצה. בר הוא דמות מוכרת היטב בחטיבת הרכב של "מכשירי תנועה", בה הוא פועל קרוב לעשור. בתפקידו האחרון והמשמעותי, כיהן כמנהל המכירות הארצי של סוזוקי. תפקיד זה העניק לו היכרות בלתי אמצעית עם רשת הסוכנים, צורכי הלקוחות, והדינמיקה של שוק הרכב הישראלי "מהשטח". הקידום הפנימי של בר מבטיח המשכיות ניהולית ויכולת להניע תהליכים במהירות וביעילות, תוך ניצול הידע והקשרים שצבר לאורך השנים.

המינוי של בר מגיע בנקודת זמן מכרעת עבור סוזוקי. המותג היפני, הידוע בישראל בזכות דגמים אמינים, חסכוניים ופופולריים כמו הסוויפט, הויטרה והג'ימני, ניצב בפני המבחן הגדול ביותר שלו מזה שנים – המעבר לעולם החשמל. בר יידרש להוביל את ההשקה האסטרטגית של ה-eVitara, הרכב החשמלי המלא (BEV) הראשון של סוזוקי, הצפוי לנחות בישראל ברבעון האחרון של השנה. הצלחת המהלך תהיה קריטית לעתידו של המותג בעידן החדש. תפקידו של בר יהיה לא רק לנהל את ההשקפה הלוגיסטית והשיווקית, אלא גם "לחשמל" את תדמית המותג, לשמר את קהל הלקוחות הנאמן, ובמקביל למשוך קהלים חדשים המחפשים פתרונות תחבורה חשמליים מתקדמים, מבלי לאבד את ערכי הליבה של אמינות ושימושיות המזוהים עם סוזוקי.

אסטרטגיה כפולה לעתיד מאתגר

המינויים של אביעד כהן וערן בר משקפים אסטרטגיה דו-כיוונית של קבוצת "מכשירי תנועה", המותאמת למציאות המשתנה. מצד אחד, הקבוצה משקיעה משאבים ניהוליים מנוסים מבחוץ כדי לבנות מותג סיני חדש וטכנולוגי מאפס. משימה זו דורשת חשיבה יזמית, יכולת חדירה לשוק רווי, ובניית תדמית ואמון. מצד שני, היא ממנה מנהל ותיק ומנוסה מתוך הבית כדי להוביל מותג מבוסס ומוכר דרך טרנספורמציה טכנולוגית משמעותית. כאן, האתגר הוא לשמר את הקיים תוך כדי חדשנות, ולנווט את המותג בבטחה אל תוך העידן החשמלי. אורן אוחנה, סמנכ"ל חטיבת הרכב של הקבוצה, הדגיש כי המינויים הם חלק מההיערכות לצמיחה ולהתמודדות עם התקופה המרתקת של כניסת טכנולוגיות פורצות דרך.

המבחן הגדול של שני המנהלים יתחיל בקרוב. אביעד כהן יצטרך למנף את העוצמה הגלובלית של צ'אנגן ואת החדשנות של מותג דיפאל כדי ליצור דריסת רגל משמעותית בשוק הישראלי. הצלחתו תימדד בנתוני מסירות, בהרחבת קו הדגמים ובמיצובו של צ'אנגן כשחקן לגיטימי ומוביל בסגמנט הרכב החשמלי. ערן בר, מצידו, יעמוד למבחן עם השקת ה-eVitara. הוא יצטרך להוכיח שסוזוקי, מותג עם מורשת מוכחת בעולם מנועי הבערה הפנימית, יכולה להיות רלוונטית ומובילה גם בעידן החשמלי. הצלחתו תהיה תלויה ביכולת לשכנע את השוק שה-eVitara מציעה את אותה חבילה מנצחת של אמינות, תמורה למחיר ושימושיות, עטופה בטכנולוגיה חשמלית מתקדמת.

סיכום

המינויים החדשים בקבוצת "מכשירי תנועה" הם יותר מחילופי תפקידים שגרתיים; הם מהווים מהלך אסטרטגי המעיד על הבנתה העמוקה של הקבוצה את השינויים הטקטוניים העוברים על תעשיית הרכב. הצבתם של אביעד כהן בראש מותג צ'אנגן ושל ערן בר בראש מותג סוזוקי, מסמנת את תחילתו של פרק חדש עבור שני המותגים בישראל. בעוד כהן יתמקד בבנייתו של מותג חדש ועתיר טכנולוגיה מאפס, בר יתרכז בהובלת מותג ותיק ואהוב אל תוך העתיד החשמלי. הצלחתם של השניים, כל אחד בזירתו, תקבע במידה רבה את יכולתה של "מכשירי תנועה" לא רק לשמור על מעמדה המוביל, אלא גם להוביל את שוק הרכב הישראלי בעידן של חדשנות, תחרות וטכנולוגיה משתנה ללא הרף.

עידן חדש של יוקרה חשמלית: Audi Q6 e-tron Sportback נוחת בישראל

כחצי שנה לאחר שנחשפה לראשונה משפחת ה-Q6 e-tron, מודיעה צ'מפיון מוטורס, יבואנית Audi לישראל, על הרחבת ההיצע עם הגעתן של גרסאות ה-Sportback המרהיבות. דגמים אלו, המשלבים עיצוב קופה-ספורטיבי עם הטכנולוגיה החשמלית המתקדמת ביותר של המותג, מציבים רף חדש של ביצועים, טווח וחדשנות טכנולוגית, ומבטיחים להותיר חותם משמעותי על סגמנט רכבי הפנאי-פרימיום החשמליים.

ה-Audi Q6 Sportback e-tron הוא יותר מסתם גרסה נוספת לדגם קיים; הוא מייצג את חזית הדור הבא של כלי הרכב החשמליים של Audi. עם עיצוב חיצוני דינמי, חלל פנים המוגדר על ידי פילוסופיה דיגיטלית חדשנית, וארכיטקטורה חשמלית פורצת דרך, הדגם החדש מיועד ללקוחות המחפשים את השילוב המושלם בין אסתטיקה ספורטיבית, שימושיות יומיומית וטכנולוגיה מתקדמת, כל זאת מבלי להתפשר על טווח נסיעה מרשים ויעילות אנרגטית.


טכנולוגיית העתיד כבר כאן: פלטפורמת PPE וארכיטקטורת 800 וולט

פלטפורמת Premium Platform Electric (PPE)

בבסיס ה-Audi Q6 Sportback e-tron ניצבת פלטפורמת ה-PPE (Premium Platform Electric) החדשנית, אשר פותחה במשותף עם חברת פורשה. פלטפורמה ייעודית זו מהווה קפיצת מדרגה טכנולוגית ומאפשרת שילוב של רכיבים מתקדמים ביותר. היא כוללת ארכיטקטורה אלקטרונית חדשה לחלוטין, סוללת ליתיום-יון מהדור האחרון וניהול תרמי מתוחכם, שנועדו למקסם את הביצועים, היעילות ואורך החיים של המערכת החשמלית. בסיס הגלגלים הנדיב, שאורכו 2,889 מילימטרים, מתורגם ישירות למרווח פנים עצום עבור כלל הנוסעים, ומעניק תחושת מרחב האופיינית לקטגוריות גבוהות יותר.

הודות לגמישותה של פלטפורמת ה-PPE, מהנדסי Audi יכלו לעצב את גרסת הספורטבק עם פרופורציות ייחודיות. קו הגג, המשתפל מטה באופן דרמטי החל מקורה A, נמוך ב-20 מילימטרים בהשוואה לגרסת ה-SUV הרגילה. שינוי זה, בשילוב עם ממדי הרוחב והאורך הזהים, מעניק לדגם צללית קופה אתלטית וזורמת, המשפרת לא רק את המראה אלא גם את היעילות האווירודינמית ותורמת להשגת טווח נסיעה מירבי.

מהפכת הטעינה: מערכת 800 וולט

אחד החידושים המשמעותיים ביותר בפלטפורמת ה-PPE הוא אימוץ ארכיטקטורת 800 וולט, טכנולוגיה המוכרת מדגמי קצה ספורטיביים וכעת מוצעת כסטנדרט בכל גרסאות ה-Q6 Sportback e-tron. מתח מערכת גבוה זה מאפשר העברת הספקים אדירים בכבלים דקים וקלים יותר, ומעל לכל, מאפשר יכולות טעינה אולטרה-מהירות. הרכב תומך בטעינת DC מהירה בהספק מקסימלי של עד 270 קילוואט, מה שמאפשר הוספת טווח נסיעה משמעותי בתוך דקות ספורות בלבד בעמדות טעינה ציבוריות תומכות. לצורך טעינה ביתית או ציבורית (AC), הרכב מצויד במטען פנימי התומך בהספק של עד 11 קילוואט.

אלמנט קריטי נוסף התורם ליעילות הכוללת הוא מערכת הבלימה הרגנרטיבית (Reccuperation) המתקדמת. המערכת מתוחכמת דיה כדי לנהל כ-95% מכלל תהליכי ההאטה והבלימה בנהיגה יומיומית, תוך המרת האנרגיה הקינטית לאנרגיה חשמלית המוחזרת לסוללה. הנהג יכול לשלוט ברמת הרגנרציה באמצעות מנופים הממוקמים על גלגל ההגה, ובכך להתאים את אופי הנהיגה לסגנונו האישי ולתנאי הדרך, ולמקסם את טווח הנסיעה בין טעינות.


עיצוב עוצר נשימה: שפת העיצוב החדשה של e-tron

דינמיות אלגנטית: עיצוב חיצוני

ה-Audi Q6 Sportback e-tron מציג פרשנות עדכנית ודינמית לשפת העיצוב של דגמי ה-e-tron החשמליים. החזית הזקופה והעוצמתית נשלטת על ידי שבכת ה"סינגלפריים" הסגורה, המודגשת על ידי מסגרת בצבע כסף סלניט או שחור מבריק. יחידות תאורת היום הדיגיטליות, הממוקמות גבוה, מעניקות לרכב מבט חד וממוקד. מהצד, קו הגג המשתפל בזווית חדה יוצר קשת מושלמת המסתיימת בחלק אחורי מהודק וספורטיבי, המדגיש את המראה הדינמי גם כשהרכב עומד במקומו. משחקי האור והצל הנוצרים על ידי הקימורים והשקעים במרכב מעניקים תחושת תנועה מתמדת.

החלק האחורי הוא יצירת אמנות בפני עצמה. פס תאורה תלת-ממדי, המשלב טכנולוגיית OLED מתקדמת, נמתח לרוחב דלת תא המטען ומחבר בין יחידות התאורה. עיצוב זה יוצר מראה נקי, רחב וטכנולוגי. הפגוש האחורי, הכולל דיפיוזר תחתון בגימור כהה, משלים את ההופעה היוקרתית והספורטיבית, ויוצר תערובת מדויקת של אלגנטיות ועוצמה.

עיצוב ספורטיבי ייחודי: גרסת ה-SQ6

גרסת הביצועים, Audi SQ6 Sportback e-tron, לוקחת את האלמנטים העיצוביים צעד אחד קדימה ומדגישה את האופי הספורטיבי שלה. היא נבדלת באמצעות פגושי S ייחודיים בצבע הרכב, ספי דלת קדמיים מוארים מאלומיניום עם סמל "S", וקאליפרים אדומים למערכת הבלימה המציצים מבעד לחישוקים. חבילת העיצוב החיצונית השחורה מגיעה בגרסה זו כסטנדרט מורחב, וכוללת את סמלי המותג, מסגרות החלונות ובתי המראות, ומעניקה לרכב מראה אגרסיבי וייחודי.

את ההופעה משלימים חישוקי 21 אינץ' בעיצוב "V" עם 5 זרועות, בגימור אפור גרפיט ייחודי. החישוקים נעולים בצמיגים רחבים יותר מאחור (285/40) מאשר מלפנים (255/45), סידור המדגיש את ההנעה האחורית הדומיננטית במערכת הקוואטרו ומסייע לאחיזת כביש פנומנלית. כל פרט בגרסת ה-SQ6 נועד לשדר ביצועים, החל מהפרופורציות ועד לפרטי הגימור הקטנים ביותר.


מאירים את הדרך: טכנולוגיית תאורה דיגיטלית פורצת דרך

חתימת אור אקטיבית: הדור השני של פנסי OLED

אחד משיאי הטכנולוגיה ב-Q6 Sportback e-tron הוא מערך התאורה הדיגיטלית, המציג לראשונה בעולם חתימת אור אחורית דיגיטלית אקטיבית. כסטנדרט, הרכב מצויד בתאורת LED Matrix קדמית המאפשרת תאורה אדפטיבית וחכמה, ותאורת LED אחורית, כאשר שתיהן כוללות איתות דינמי. עם זאת, גרסאות ה-55 וה-SQ6 (וכן כאופציה בחבילת Tech Pro) מצוידות בדור השני והמהפכני של פנסי Digital OLED אחוריים. מערכת זו מורכבת משישה פאנלים נפרדים של OLED, המכילים יחד 360 מקטעים נפרדים. אלגוריתם מתוחכם שולט בכל מקטע בנפרד, ומסוגל לייצר תמונה חדשה ודינמית כל עשר אלפיות השנייה.

טכנולוגיה זו הופכת את האור לרכיב חי ודינמי בעיצוב הרכב. היא מאפשרת לא רק תצוגות מרהיבות אלא גם רמה חדשה של פונקציונליות ובטיחות. המראה של פנסי ה-OLED חי ותלת-ממדי יותר מאי פעם, ומעניק לרכב נוכחות ייחודית על הכביש, ביום ובלילה.

תקשורת ובטיחות: Car-to-X והתאמה אישית

הפנסים האחוריים אינם רק אלמנט עיצובי, אלא גם כלי תקשורת. לראשונה, הם יכולים לתקשר באופן ממוקד עם סביבת הרכב (Car-to-X). מערכת זיהוי הקרבה, המוכרת מדגמי Audi אחרים, הורחבה וכעת כוללת "תאורת תקשורת". במצבי חירום או סכנה, כמו זיהוי תקלה או התקרבות מסוכנת של רכב מאחור, הפנסים האחוריים מציגים חתימת אור סטטית וברורה הכוללת סמלי אזהרה, ומתריעים בפני נהגים אחרים על הסכנה.

בנוסף לבטיחות, הטכנולוגיה מציבה סטנדרט חדש גם בהתאמה אישית. הנהג יכול לבחור מבין שמונה חתימות אור דיגיטליות שונות, הן לפנסים הקדמיים והן לאחוריים, דרך מערכת ה-MMI. יכולת זו מאפשרת לכל בעלים להעניק לרכב שלו מראה ייחודי ואישי, המשקף את טעמו. האפשרות לבחור את חתימת האור מוצעת כחלק מחבילת Tech Pro בגרסאות ה-45 וה-50.


חוויה דיגיטלית ויוקרתית: תא הנוסעים של העתיד

הבמה הדיגיטלית: MMI Panoramic Display

תא הנוסעים של ה-Q6 Sportback e-tron עוצב מחדש סביב פילוסופיה המכונה "הבמה הדיגיטלית" (Digital Stage). במרכז הקונספט ניצב ה-MMI Panoramic Display, מסך פנורמי קעור ועצמאי המשלב בתוכו שתי תצוגות מרכזיות. הראשונה היא לוח המחוונים הדיגיטלי, Audi virtual cockpit Plus, בגודל 11.9 אינץ', והשנייה היא מסך המגע המרכזי של מערכת המולטימדיה, בגודל 14.5 אינץ'. שני המסכים משתמשים בטכנולוגיית OLED מתקדמת לקבלת צבעים עשירים וניגודיות מושלמת.

את החוויה הדיגיטלית משלים מסך נוסף, בגודל 10.9 אינץ', המיועד לנוסע שלצד הנהג. מסך זה משולב באופן אלגנטי בתוך הדשבורד ומאפשר לנוסע לצפות בתכני וידאו, לשלוט על מערכת הניווט או להפעיל יישומים שונים, מבלי להפריע לנהג. טכנולוגיית תריס אקטיבי מונעת מהנהג לראות את הנעשה במסך הנוסע בזמן נהיגה, ובכך שומרת על הבטיחות.

אבזור עשיר כסטנדרט ומעבר לו

אפילו בגרסת הכניסה, Q6 Sportback e-tron 45, רשימת האבזור הסטנדרטי ארוכה ומרשימה. היא כוללת מערכת שמע Audi Sound System עם 10 רמקולים והספק של 180W, משטח טעינה אלחוטי לסמארטפון, הגה ספורט קטום מצופה עור עם פקדי שליטה על המולטימדיה והרגנרציה, גג שמש פנורמי חשמלי, בקרת אקלים דיגיטלית מפוצלת ל-3 אזורים, מושבי ספורט קדמיים עם כוונון חשמלי, זיכרונות למושב הנהג ותמיכה לגב, ריפודי עור משולב, חימום למושבים הקדמיים והאחוריים, שמשה קדמית אקוסטית לבידוד רעשים וחישוקי 19 אינץ'.

גרסת ה-50 משדרגת את החוויה עם תצוגה עילית (Head Up Display) בטכנולוגיית מציאות רבודה (Augmented Reality), המקרינה מידע ניווט והתראות ישירות על השמשה הקדמית, חבילת תאורת אווירה פנימית מורחבת, מערכת שמע פרימיום של Bang & Olufsen עם 16 רמקולים וצליל תלת-ממדי, וחישוקי 20 אינץ'. גרסת ה-55 הבכירה מוסיפה על כל אלו מתלי אוויר אדפטיביים, תאורת Digital OLED אחורית, מערכת שמע משודרגת של Bang & Olufsen עם 20 רמקולים (כולל רמקולים במשענות הראש) והספק של 830W, כוונון חשמלי לגלגל ההגה, אוורור למושבים הקדמיים וחבילת עיצוב חיצונית שחורה מורחבת.


ביצועים חשמליים מסעירים: הנעה, סוללה וטווח

מגוון גרסאות לכל צורך

ה-Q6 Sportback e-tron יוצע בישראל במגוון רחב של גרסאות הנעה וסוללה, המאפשרות לכל לקוח למצוא את האיזון המושלם עבורו בין ביצועים, טווח ומחיר. גרסת הבסיס, 45, מגיעה עם הנעה אחורית, סוללה בקיבולת 75.8 קוט"ש (נטו) והספק של 252 כ"ס. היא מאיצה מ-0 ל-100 קמ"ש ב-7.0 שניות. גרסת 50 משלבת אף היא הנעה אחורית ליעילות מירבית, אך עם סוללה גדולה יותר בקיבולת 94.9 קוט"ש (נטו) והספק של 306 כ"ס, מה שמאפשר לה להשיג את הטווח המירבי בחבורה – עד 601 ק"מ בנסיעה משולבת, ולהאיץ מ-0 ל-100 קמ"ש ב-6.7 שניות.

גרסת ה-55 מציעה את מערכת ההנעה הכפולה המפורסמת, קוואטרו, עם שני מנועים חשמליים המספקים יחד 387 כ"ס. היא מצוידת בסוללה הגדולה (94.9 קוט"ש), מציעה טווח מוצהר של עד 577 ק"מ ומאיצה ל-100 קמ"ש תוך 5.9 שניות בלבד. כל המנועים החשמליים בדגמי ה-Q6 הם מנועים סינכרוניים קומפקטיים ויעילים במיוחד, שתוכננו לספק כוח רב תוך צריכת אנרגיה מינימלית.

חוד החנית: Audi SQ6 e-tron Sportback

בפסגת ההיצע ניצבת בגאון גרסת הביצועים הטהורה, ה-Audi SQ6 Sportback e-tron. גם היא מצוידת במערכת הנעת קוואטרו ובסוללת ה-94.9 קוט"ש, אך כאן המנועים החשמליים מכוילים להספק משולב אדיר של 489 כ"ס, אשר במצב Boost ייעודי מזנק ל-516 כ"ס. נתון זה מאפשר לרכב הפנאי הספורטיבי להמריא מעמידה ל-100 קמ"ש תוך 4.3 שניות בלבד, נתון השמור למכוניות-על.

ההנעה הכפולה בגרסאות הקוואטרו תוכננה עם הטיה ברורה להנעה אחורית, על מנת לספק חווית נהיגה דינמית ומהנה. המנוע האחורי גדול וחזק יותר, בעוד המנוע הקדמי נכנס לפעולה באופן מיידי וחלק בעת צורך באחיזה נוספת או תחת תאוצה חזקה. חלוקת הכוח המשתנה והחכמה בין הסרנים מבטיחה אחיזה אופטימלית בכל תנאי הדרך, יחד עם זריזות והתנהגות כביש ספורטיבית.


בטיחות בלתי מתפשרת: מעטפת הגנה מתקדמת

מערכות עזר אקטיביות לנהג

ה-Audi Q6 Sportback e-tron מציב סטנדרט בטיחות מהגבוהים בקטגוריה, עם ציון בטיחות ישראלי מקסימלי של 8. הרכב מצויד בחבילה מקיפה של מערכות עזר מתקדמות לנהג (ADAS), שנועדו לסייע, להתריע ולמנוע תאונות. המערכות כוללות בלימת חירום אוטונומית עם זיהוי הולכי רגל ורוכבי אופניים וניטור מרחק מלפנים, בקרת סטייה אקטיבית מנתיב השומרת את הרכב במרכז הנתיב, ובקרת שיוט אדפטיבית הכוללת פונקציית זחילה בפקקים (Traffic Jam Assist).

בנוסף, כל הדגמים מצוידים במערכת לסיוע בכניסה לצומת, המתריעה מפני תנועה חוצה מלפנים, ומערכת Side Assist לניטור כלי רכב ב"שטח המת". מערכות אלו פועלות יחד על מנת ליצור מעטפת הגנה חכמה סביב הרכב, המגבירה את המודעות של הנהג לסביבתו ומסייעת לו לקבל החלטות טובות יותר במצבים מורכבים.

הגנה היקפית

מעבר למערכות האקטיביות, ה-Q6 Sportback e-tron כולל שורה של מערכות בטיחות פאסיביות והיקפיות. מערכת התרעה על פתיחת דלת במצב של זיהוי סכנה (Exit Warning) מונעת פגיעה בכלי רכב או רוכבי אופניים חולפים, ומערכת המתריעה מפני תנועה צולבת מאחור מסייעת ביציאה מחניות. שבע כריות אוויר, כולל כרית אוויר מרכזית בין הנהג לנוסע, מספקות הגנה מקיפה במקרה של תאונה.

את חבילת הבטיחות משלימים חיישני חניה היקפיים עם תצוגה ויזואלית, מערך מצלמות 360 מעלות המעניק מבט-על של הרכב ומקל על תמרונים במקומות צרים, מערכת אוטומטית למניעת סנוור באורות הגבוהים (High-beam assist), ומערכת חניה אוטונומית Park Assist Plus. כל אלו יחד תורמים לחוויית נהיגה בטוחה ונינוחה יותר בכל תנאי הדרך.


מחירים ורמות גימור

צ'מפיון מוטורס משיקה את ה-Audi Q6 Sportback e-tron בישראל עם תמחור תחרותי המשקף את רמות האבזור והביצועים השונות:

  • Audi Q6 Sportback e-tron 45: החל מ-521,900 ₪
  • Audi Q6 Sportback e-tron 50: החל מ-570,500 ₪
  • Audi Q6 Sportback e-tron 55: החל מ-656,500 ₪
  • Audi SQ6 Sportback e-tron: החל מ-707,100 ₪

לכל המחירים תתווסף אגרת רישוי שנתית בסך 5,365 ₪.


סיכום

הגעתו של ה-Audi Q6 e-tron Sportback לישראל מסמנת יותר מהשקת דגם חדש; היא מבשרת על כניסתו של עידן טכנולוגי חדש עבור מותג היוקרה הגרמני. עם שילוב מסעיר של עיצוב קופה דרמטי, פלטפורמת PPE מהפכנית המציעה טעינת 800 וולט מהירה כברק, טכנולוגיית תאורת OLED דיגיטלית שאין לה מתחרים, ותא נוסעים דיגיטלי ועשיר, ה-Q6 Sportback e-tron קובע רף חדש בסגמנט. מגוון הגרסאות הרחב, החל מדגמי ההנעה האחורית היעילים ובעלי הטווח המרשים ועד לגרסת ה-SQ6 חורכת האספלט, מבטיח כי Audi מציעה חבילה שלמה ומשכנעת של סגנון, טכנולוגיה וביצועים, הממצבת אותה כמובילה הבלתי מעורערת בשוק רכבי הפנאי-פרימיום החשמליים.

מכת הגניבות של אופניים וקורקינטים חשמליים: תמונת מצב מדאיגה ופתרונות טכנולוגיים

תופעת השימוש באופניים וקורקינטים חשמליים הפכה בשנים האחרונות לחלק בלתי נפרד מהנוף האורבני בישראל. כלים אלו מציעים פתרון תחבורה יעיל, מהיר וידידותי לסביבה, המקל על ההתניידות בערים הצפופות ומפחית את התלות ברכב פרטי. עם זאת, לצד היתרונות הרבים, צמחה והתפתחה תופעה מדאיגה ומטרידה – גניבות של כלים חשמליים אלו, שהפכו למכת מדינה של ממש. סקר עדכני שופך אור על ממדי התופעה ומצביע על הצורך הדחוף בפתרונות מיגון ואיתור מתקדמים.

היקף התופעה: נתונים סטטיסטיים המצביעים על מגמה רחבה

סקר מקיף, שנערך לאחרונה על ידי חברת "איתוראן" באמצעות מכון המחקר "גיאוקרטוגרפיה", חושף נתונים קשים אודות היקף גניבות האופניים והקורקינטים החשמליים בישראל. המדגם הארצי, שנערך בקרב בעלי כלים אלו, מצביע על כך שלא פחות מ-45% מהם חוו גניבה של הכלי שברשותם לפחות פעם אחת. נתון זה, המייצג כמעט מחצית מכלל המשתמשים, ממחיש את חומרת הבעיה ואת תחושת חוסר הביטחון המלווה רבים מהרוכבים.

הפילוח של נתוני הגניבות מעמיק עוד יותר את ההבנה לגבי תדירות התופעה. מבין כלל בעלי הכלים שנגנבו, עולה כי עבור 28% מהם הכלי נגנב פעם אחת. קבוצה משמעותית נוספת, המהווה 11% מהנשאלים, דיווחה כי הכלי נגנב מהם פעמיים. הנתונים ממשיכים ומצביעים על כך של-4% מהמשתמשים הכלי נגנב שלוש פעמים, ואילו 2% מהם חוו את עוגמת הנפש של גניבת הכלי יותר משלוש פעמים. נתונים אלו מלמדים כי עבור חלק מהאוכלוסייה, לא מדובר באירוע חד פעמי, אלא בתופעה חוזרת ונשנית, המטילה עול כלכלי ונפשי כבד.

פילוח דמוגרפי וגיאוגרפי של קורבנות הגניבה

ניתוח מעמיק של נתוני הסקר חושף פערים מעניינים בתמונת הגניבות כאשר בוחנים אותה דרך פילוחים דמוגרפיים וגיאוגרפיים. באופן שאולי יפתיע רבים, דווקא אוכלוסיית הרוכבים המבוגרת יותר, בני 55 ומעלה, מועדת יותר לגניבות. על פי הסקר, 37% מבעלי האופניים והקורקינטים החשמליים בקבוצת גיל זו דיווחו כי כלי התחבורה שלהם נגנב לפחות פעם אחת. זאת, בהשוואה ל-27% בלבד בקרב קבוצת הגיל הצעירה יותר, 18-34. ייתכן כי פער זה נובע מגורמים מגוונים, כגון נטייה פחותה של אוכלוסייה מבוגרת יותר להשתמש באמצעי מיגון פיזיים מורכבים, או אולי העובדה שכליהם נתפסים כמטרה קלה יותר לגנבים.

בחינת הנתונים על פי אזורי מגורים מעלה גם היא תובנות משמעותיות. בקרב בעלי קורקינטים ואופניים חשמליים שהכלי נגנב מהם לפחות פעם אחת, ניכרת דומיננטיות של אזורים מרכזיים וצפופים. אזור ירושלים מוביל עם 31% ממקרי הגניבה המדווחים. אחריו, בפער קטן, נמצאים תל אביב ואזור המרכז עם 28% מהגניבות. אזור השרון תורם גם הוא נתח משמעותי לתופעה, עם 20% מהמקרים. ריכוז הגניבות באזורים אלו עשוי להיות מוסבר בצפיפות האוכלוסין הגבוהה, בריבוי הכלים החשמליים הנמצאים בשימוש, ואולי גם בהימצאותם של שווקים פוטנציאליים לסחר בכלים גנובים.

האתגרים במיגון כלים חשמליים והצורך בפתרונות מתקדמים

הקלות היחסית שבה ניתן לגנוב אופניים וקורקינטים חשמליים מהווה את אחד האתגרים המרכזיים בהתמודדות עם התופעה. כלים אלו, על אף ערכם הכספי הגבוה, לרוב אינם מאובטחים באמצעים מתוחכמים, ולעיתים קרובות הם נקשרים באמצעות מנעולים פשוטים שניתן לפרוץ או לחתוך בקלות יחסית. גודלם הקומפקטי ומשקלם הנמוך יחסית מאפשרים לגנבים להרים אותם ולהעמיסם על רכב מילוט במהירות, גם ללא התנעתם.

השוק הפרוץ של חלקי חילוף והביקוש לכלים חשמליים מוזלים תורמים גם הם להתפשטות התופעה. גנבים רבים מפרקים את הכלים הגנובים ומוכרים אותם בחלקים, מה שמקשה על איתורם והשבתם לבעליהם החוקיים. במציאות זו, אמצעי מיגון מסורתיים, כגון מנעולי שרשרת או פרסה, אינם מספקים עוד הגנה מספקת. נוצר צורך ברור בפתרונות טכנולוגיים מתקדמים, המשלבים יכולות איתור, התרעה ובקרה בזמן אמת, כדי להעניק לבעלי הכלים שכבת הגנה נוספת ויעילה יותר.

איתוראן Tick Track: פתרון טכנולוגי ישראלי למאבק בגניבות

חברת "איתוראן", הידועה בפיתוחיה בתחום איתור והגנה על כלי רכב, זיהתה את הצורך הגובר בפתרונות מיגון גם עבור סגמנט האופניים והקורקינטים החשמליים. החברה פיתחה את מערכת "איתוראן Tick Track", פיתוח ישראלי מתקדם שנועד לתת מענה מקיף לתופעת הגניבות. נכון להיום, המערכת כבר מותקנת בלמעלה מ-12,000 כלי תחבורה חשמליים קלים, ביניהם אופניים, קורקינטים, תלת-אופן וקלנועיות חשמליות.

מערכת "איתוראן Tick Track" מבוססת על יחידת איתור קטנה ודיסקרטית המותקנת על גבי הכלי החשמלי. יחידה זו מקושרת לאפליקציה ייעודית המותקנת על הטלפון החכם של המשתמש. באמצעות האפליקציה, בעלי הכלים יכולים לצפות במיקום הכלי שלהם בזמן אמת, 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע. בנוסף, המערכת מאפשרת קבלת מגוון רחב של התראות חכמות, היכולות להעיד על ניסיון גניבה או פעילות בלתי חוקית. התראות אלו כוללות, בין היתר, התרעה על טלטול של הכלי, התרעה על תחילת נסיעה לא מורשית, והתרעות על כניסה או יציאה מאזורים גיאוגרפיים שהוגדרו מראש על ידי המשתמש (Geofencing).

המערך המבצעי של איתוראן: מאיתור ועד השבה

היתרון המשמעותי של שירות "איתוראן Tick Track" אינו מסתכם רק בטכנולוגיה המתקדמת, אלא נשען גם על מערך מבצעי מנוסה ורחב היקף. החברה מפעילה מוקד שירות הפועל 24/7, המאויש באנשי מקצוע המוכנים לקבל קריאות ולסייע ללקוחות במקרה של גניבה או חשד לגניבה. המוקד מסוגל להפעיל מרחוק את יחידת האיתור, לאכן את מיקום הכלי הגנוב ולתאם את פעולות האכיפה.

בנוסף למוקד השירות, "איתוראן" מפעילה מערך אכיפה ארצי בשטח, המונה כ-180 אוכפים הפרוסים ברחבי הארץ. אוכפים אלו פועלים בשיתוף פעולה הדוק עם כוחות הביטחון, כולל משטרת ישראל, במטרה לסכל גניבות ולהשיב כלים גנובים לבעליהם. היכולת לשלב בין טכנולוגיית איתור מדויקת לבין כוח אדם מבצעי בשטח, המכיר את נהלי העבודה מול הרשויות, מעניקה ללקוחות החברה סיכוי גבוה משמעותית להשבת הכלי הגנוב. שירות זה, שהיה זמין עד כה בעיקר לכלי רכב, מורחב כעת גם לתחום האופניים, הקורקינטים, התלת-אופן והקלנועיות החשמליות.

סיכום

תופעת גניבות האופניים והקורקינטים החשמליים בישראל הגיעה לממדים מדאיגים, כאשר כמעט מחצית מבעלי הכלים חוו גניבה לפחות פעם אחת. הנתונים מצביעים על פגיעות נרחבת בכל שכבות האוכלוסייה ובאזורים גיאוגרפיים מגוונים, עם דגש על הערים הגדולות ועל קבוצות גיל מבוגרות יותר. האתגרים הכרוכים במיגון כלים אלו מחייבים פנייה לפתרונות טכנולוגיים מתקדמים. מערכת "איתוראן Tick Track", המשלבת טכנולוגיית איתור בזמן אמת, התראות חכמות ומערך מבצעי ארצי, מציעה מענה מקיף ויעיל למכת הגניבות. פתרונות מסוג זה חיוניים לא רק להשבת הרכוש הגנוב, אלא גם להגברת תחושת הביטחון האישי של הרוכבים ולהבטחת המשך השימוש הנרחב בכלי תחבורה חשובים אלו במרחב האורבני.